neděle 7. února 2010

Zrušení diskussí se osvědčilo

16 komentářů:

  1. Proč bych se měl diskutéra na něco ptát? Je to čistě jeho chyba, když si autorovu větu vyloží jako chybnou, ačkoliv umožňuje i správný výklad

    1]Admin ma vzdy pravdu!
    2]Nema li pravdu plati bod 1
    no more comment:-)
    S nejhlubsi uklonou k Vasemu Vysokoblahorodi.....
    "grafoman" Astr:-(
    PS
    Neodesel jsem na Vase prani,(nebylo vysloveno) odesel jsem kdyz pretekl pohar Vasi poznamkou o komentarich Astra se zacatkem v CR a koncici u Chazaru.

    OdpovědětVymazat
  2. Dokonce ani Vodník, jako nejhorlivější stoupenec diskussí, si o svých článcích nepřeje diskutovat
    ??? Jak jste na to přišel??? Vždyť tady pod mými články diskutujeme?

    Jinak si samozřejmě myslím opak. Zrušením diskussí máte takový blog, jaký jste chtěl mít (=bez diskussí), v tom smyslu se to samozřejmě "osvědčilo". Jestli to je lepší, než to bylo před tím, to je jiná otázka a mám pocit, že většina diskutérů z LW si to nemyslí.

    OdpovědětVymazat
  3. Vždyť tady pod mými články diskutujeme?

    Jenomže to není diskuse:

    "plkání u TP za diskussi nepovažuji"

    Je to čistě tvoje chyba [, že sis autorovu větu vyložil jako chybnou, ačkoliv umožňuje i správný výklad].

    :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Lucerna wikipedie není nepovedenou alternativou Vrby, ale novými a skromnějšími, liberálními a proamerickými Britskými listy.

    Je ale otázka, zda aktivismus *) je správný způsob jak dosáhnout respektu jako zdroj informací.

    -----

    *) bez ohlednu na orientaci (zde vícerozměrná veličina)

    OdpovědětVymazat
  5. JK: to jako kdyby se pod mými články vyměňovaly názory na LW, tak by to byla diskusse, kdežto zde je to plkání? Nebo bych měl opravit Petersovu větu na "Vodník, jako nejhorlivější stoupenec plkání..."?

    OdpovědětVymazat
  6. Vodník: to jako že tady to není diskuse!! :-).

    OdpovědětVymazat
  7. Není mi jasné, jak z mého údivu vyplývá, že jsem z principu chytřejší než autor článku, ale budiž. Beru si ponaučení od autora článku (že by z principu chytřejšího?) a uvažuji nad tím. Tak diskuze čte, bojkotovat je nechce, pod články je taky nechce (kvůli ponorkové nemoci a neochotě zabývat se jimi, diskutovat ho nikdy nebavilo). Tohle plkání mu nevadí, necítí morální povinnost uvádět na pravou míru. Ale občas to udělá a to formou příspěvku na svém blogu.
    Vyspekuloval jsem si, že je to využití výhod snadné veřejné (možnost na ni odkázat) zpětné vazby, bez jakýchkoliv nevýhod. Ale protože tento web je aktivita TP a zřejmě o něj autor článku nestál, nelze ani říct, že to byl úmysl...
    Dobrá. Už mě to tolik nefascinuje; sice bych - protože o zpětnou vazbu stojím - ji raději měl u sebe spíše než na jiném webu, ale je to subjektivní. Takže děkuji za vysvětlení. A kdyby to příště šlo bez zbytečné ironie, bylo by to ještě lepší.

    OdpovědětVymazat
  8. Aha. Ono to nevyplývá, teď to vidím. To, že se divím, je potvrzení (Tak se Wu podivuje) axiomu (Diskutéři jsou z principu vždy chytřejší než autor článku.). No jo, no.

    OdpovědětVymazat
  9. Jestli se zrušení diskusí osvědčilo, nelze posoudit za týden a stěží to může udělat sám blogger.

    Příklady z minulosti svědčí o tom, že brutální omezení zpětné vazby bylo předzvěstí úpadku kvality (Britské listy 2002–3), a to na dlouhou dobu.

    U názorových serverů jako je Viditelný Macek nebo Události BD se diskuse může jevit nadbytečnou a její absence nevadí, naopak v případě obecné publicistiky (Neviditelný pes) a zvláště pak specialisovaných, odborně zaměřených serverů (Root, Živě) tvoří diskuse esenciální a hodnotnou součást obsahu.

    Sám si nedokážu představit, že bych diskuse na svých blozích zrušil. Zejména u odborněji orientovaných textů (např. na Paragraphu) jsem z nich měl prospěch v prvé řadě já sám, protože mi nabídly alternativní pohled k mému vlastnímu.

    Genius-blogger, který svou genialitu musí demonstrovat vedením války s pitomci-čtenáři, by se měl nad sebou a nad motivy svého konání zamyslet. Jestli léčbu proplácí zdravotní pojišťovna, nevím, ale latinský název té choroby zní čulíkitis.

    OdpovědětVymazat
  10. Genius-blogger, který svou genialitu musí demonstrovat vedením války s pitomci-čtenáři, by se měl nad sebou a nad motivy svého konání zamyslet.
    Bingo TP :-)
    GP se zamyslel a...hovory se ctenari ustrihl:-)
    Potvrdil tim svoji mimoradnost. Ctenare ktereho za pitomce zrovna nepovazuje muze zde oslovit a tak je konecne vse spravne jak ma byt:-) Ci chcete snad neco doplnit?

    OdpovědětVymazat
  11. genius-blogger a pitomci-čtenáři, ano, to je výstižné.
    Taky mám z diskuze prospěch, často přinesou kvalitnější informace nebo dokonce nějakou záhadu rozřeší, jako třeba u mandelinky (viz. odkaz na homepage).

    OdpovědětVymazat
  12. O úspěšnosti zrušení diskusí se dozvíte více zde. Systematický pokles ve všech parametrech.

    Zde

    OdpovědětVymazat
  13. statistika hrozna svina
    neukaze ci je vina
    odhali vsak pokles
    kdo to vlastni
    kdo je v najmu
    kdo co pise
    kdo v cim zajmu
    kdo co dela nedela
    rozbor presny udela
    jen ne kdo to podela

    OdpovědětVymazat
  14. O úspěšnosti zrušení diskusí lze debatovat dlouze aniz bychom se shodli na vysledku.Zalezi predevsim na clanku. Jsou clanky ktere vyvolaji bourlivou debatu a jine bez komentare. Bohuzel dnes neni pred 15 lety kdy Internet startoval. Dnes jsou mantinely neexistujici cenzury a sebecenzury nastaveny tak ze PC vladne vsemu:-(
    PC jsou ty jake produkuje madame Schmidlifidli a podobne. Kazdy si rozmysli napsat neco jinak a nechat se onalepkovat coby fasoun, antisemita a podobne.
    Prikladu mnoho, jeden z poslednich je jak pan Demjanjuk neni "Ivan the Terrible" a po vydani do Israele byl na zaklade dukazu osvobozen.
    Prectete si v clanku jak na konec skoncil kongresman ktery jej osvobodil.
    Ivan the Terrible

    Jak nakonec skoncil kongresman ktery zabranil odsouzeni a popraveni nepraveho "Ivana Hrozneho" je dostatecne silnym varovanim pro kazdeho! Kdo si dovoli napsat dnes na ceskem internetu clanek ze sila AIPACu v USA i daleko za USA je temer neomezena?
    Sletne se hejno jestrabu kteri podobne komentare jako tento ohnive oznaci jako antiIsraelsky, antiAmericky, antisionisticky a za tim vsim ze je s jistotou vetsi nez malou antisemitismus.
    Vymalovano:-(
    Nebo ze by se v dnesni PC atmosfere nasel nejaky novy Palach, tentokrat internetovy?

    OdpovědětVymazat
  15. To je sranda, vrátím se asi po týdnu a koho tu nevidím: PETERS:))))))))

    Zkrátka nezvládne připustit, že by někdo mohl mít odlišný názor (mít odlišný pohled na "fakta" :-).

    Pokud jde o kvalitu blogu LW (a s ní související návštěvnost), utápí se tam v malichernostech a dokazování vlastní pravdy.

    Diskuse tuto nevyváženost do určité míry kompenzovaly. Bez nich je LW už jen hlásnou troubou "jediné pravdy" - jak zcela správně Guy Peters poznamenal v poznámce přirovnávájící LW k Britským listům ("Lucerna wikipedie není nepovedenou alternativou Vrby, ale novými a skromnějšími, liberálními a proamerickými Britskými listy.") - akorát že s odlišným "proamerickým" znaménkem :-).

    IMHO :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.