pondělí 8. února 2010

Milošević pravděpodobně zavražděn

2 komentáře:

  1. Vodniku ma smysl pokouset se o vymenu nazoru s GP, ktery na nize uvedene informace reagoval takto:

    Balkánský řezník Milošević
    Je to hanebná kombinace obhajoby vraha a spikleneckých theorií, takže ve výsledku smrtící cocktail. Je to podobné, jako kdyby někdo napsal podobný článek o Hitlerovi nebo Stalinovi.
    ----------------------------------------------
    Nize uvedene informace povazuje GP za"smrtící cocktail".
    Uvazovat o moznosti ze "smrtící cocktail" zpusobil Milosevicovu smrt odmita nebo se neodvazuje.

    V dobach nedavnych kdy jeste GP nebyl na svete komunisticky tisk mluvil presne stejnou reci
    tehdy to byl Balkánský řezník TITO, doprovazeno mnozstvim vyobrazeni jak drzi v ruce sekyru z niz kape krev a nekteri sli az tak daleko ze mu nasazovali cepici generala Franca:-(
    ---------------------------------------------
    ICTY tvrdil, že Miloševič tajně bral léky a zároveň se vyhýbal užívat léky předepsané. Miloševič na tato tvrzení osobně odpověděl 1. září 2004: „Vy zřejmě neznáte praxi ve vaší vazební jednotce. Svoje léky beru v přítomnosti stráží. Dostávám je. Beru je v přítomnosti stráže, která zaznamenává do knihy přesný čas, kdy jsem léky užil."

    Přes život ohrožující riziko, které se zvyšovalo s každým sporem s žalobou, odmítli úředníci tribunálu dokonce i pravidelné kontroly zdravotního stavu bývalého prezidenta. Celé měsíce také odmítali přístup specialistů, kteří byli ochotni přijít do Scheveningenu, a zdržovali tak jejich péči.

    Miloševičovo vlastní vysvětlení jeho zdravotních problémů je mnohem více logické a důvěryhodné, než vysvětlení ICTY. V dopise adresovaném ruskému velvyslanectví psal dva dny před svou smrtí, že nebral více než čtyři roky žádná antibiotika. Ptá se tam také, proč lékařská objevení Rifampicinu v jeho krvi byla utajována déle než dva měsíce. Dále píše, že v zpráva věří, že byly podniknuty aktivní kroky ke zničení jeho zdraví, a varuje, že může být tráven a že jeho život je v nebezpečí.



    Politický tribunál

    Způsob, jakým ICTY zacházel s Miloševičovou smrtí byl podobný způsobu, jakým bylo zacházeno s celým procesem. Byl to pokus obvinit oběť ze zločinu.

    ICTY není skutečný mezinárodní soud, který by byl schopen obvinit nějakého válečného zločince. Je to politický soud založený Radou bezpečnosti OSN na naléhání ministryně Madaleine Albrightové v roce 1993, které porušilo Chartu OSN. Jeho působnost je omezena pouze na území bývalé Jugoslávie a drtivá většina vězňů jsou Srbové. Je to nástroj propagandy a internační tábor pro politické vězně, který se tváří jako nestranný soud. Chce potrestat oběti za zločiny spáchané proti nim a osvobodit imperiální síly, které napadly, bombardovaly, rozkrájely a vynutily privatizaci Socialistické federativní republiky Jugoslávie.
    -------------------------

    OdpovědětVymazat
  2. Astr: tak že se jednalo o klassický politický process je jasné. To, že byl zavražděn je výsostně pravděpodobné. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého. Co je znepokojující je to, že se tak chová naše "demokratická" společnost, že tomu intelektuálové věří a že podobnou slepotu vykazují opakovaně v situacích, pro které je propaganda právě vědomě učinila slepými. S takovou "elitou" se opravdu můžeme jít jakožto "civilisace" vycpat...:-(

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.