neděle 14. února 2010

Příběh ze studené války

18 komentářů:

  1. Tzv. "red alert" spustil v době studené války několikrát. Např. krátce po mé emigraci, na podzim 1979: to už taky prý B-52ky a stíhačky rolovaly po runwayi než to někdo zastavil.

    OdpovědětVymazat
  2. Hmm, to je ovšem zajímavý posun. Od tvrzení

    "radar je čistě obranné zařízení"

    tj., nelze jej použít k vedení útoku (vyloučení této možnosti, což se Peters mermomocí snaží všemi těmito cvičeními dokázat :-) k tvrzení

    "radar jako mírové opatření"

    tj., lze jej použít i k mírovým účelům, jako (např.) k získávání přehledu o situaci a zabránění nedorozumění (což ovšem, jakkoliv positivní, nijak nevylučuje možnost použít jej i pro vedení útoku).

    Přičemž Peters "zapomněl" v této souvislosti uvést, že 1. ani on, ani ČR, neměli mít ani ten nejmenší vliv na to, v jakém režimu bude radar v Brdech provozován, 2. spojení radaru se zbraňovými systémy bylo otevřeně deklarováno, 3. i kdyby nebylo, je technicky možné a tudíž, protože ji nelze vyloučit, musí být takováto možnost předmětem úvah (přinejmenším těch, které jsou prosty wishful thinking a manipulací).

    Total lapse of logic, IMHO :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, Peters se rozhodl, zřejmě pod tíhou mé (asi nejspíš zdrcující :-) kritiky, změnit formulaci "radar jako mírové opatření" na "radar jako čistě obranné zařízení".

    Nu, Petersi, tím jste tomu tedy nasadil korunu :-) :-). To je přece naprosto směšný způsob "dokazování". :-)

    -----

    Opakuji, radar je technické zařízení, sloužící k získávání dat o (v tomto případě) vzdušné situaci. Jako takové nemá toto zařízení ani obranný, ani útočný charakter. O charakteru jeho nasazení rozhoduje až způsob jakým jsou tato data použita (k obraně či k útoku).

    Snažte se jak chcete, s tímto faktem nic nenaděláte.

    :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ze prave k veceru je a JK slastne "sipuje" alias usrkava lahodny svuj grog
    na GP pak zkousi novy vstricny krok:-)
    uchop diskurz dej si lok
    grogu100 ci jiny mok
    tvrdej z toho jako brok
    zadny pokrok spis amok
    cim vic ctu tim vetsi cvok
    na radar chce mit narok
    kazdy kdo se boji
    Rusa v plne zbroji

    Ten ve zbroji neni
    opuste zle sneni
    Cerpa pro Vas olej
    az ho ruce bolej.
    Z vymeneho obchodu
    chce dat Rusko do chodu.

    No ale dal uz si netroofnu nebot hned za lajnou je uz Ruskej Imperialismus a s tim zadna sranda!
    To na rozdil od Vas vazny JK a ostatni nevidomi vidi GP zcela jasne, ne budoucnost jak Vy krasne.
    Ja na rozdil od Vas jsem se probojoval haldou argumentu a hlavne obav ktere zde byly predneseny a beru timto na vedomi, ze jsou lide (GP by je mohl zastupovat v parlamentu, kdyby tam nebyl Mr.Vondra), kteri by se s radarem v Brdech citili mnohem lepe bezpecneji a radostneji. Ja jim to neberu, jen z toho nechapu ze nejak nejsou ci nebyli ochotni repektovat hlas 70% lidi kteri to vidi a citi jinak.Pak se stane ze o demokracii zacnou lide pochybovat a nazyvat ji demokraturou. Stastnym Vondrum vadi pramalo, co jinym by spat nedalo kdyz co se dalo posralo a lid svuj k sipku poslalo..howk

    OdpovědětVymazat
  5. kteri by se s radarem v Brdech citili mnohem lepe bezpecneji a radostneji. Ja jim to neberu

    Já jim to také neberu (a uznávám, že je mnoho argumentů pro radar).

    Jenomže, snažit se prosadit něco manipulováním fakt a používáním PR technik nepovažuji za správné.

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud vím, akcím typu "Madla (Vlasta) zpívá radaru" jsme se s Petersem vysmáli. To ovšem nic nemění na jeho přínosu pro bezpečnost České republiky.

    OdpovědětVymazat
  7. TP: "To ovšem nic nemění na jeho přínosu pro bezpečnost České republiky."

    Jak může být přínosem zařízení, které u vás bylo prosazováno pomocí lží a manipulací a jak někdo, kdo má údajně zájem o bezpečnost ČR, mohl o tomto zařízení vyjednávat s Bushovou vládou, která se nechvalně proslavila tím, že nelegálně a na základě lží zaútočila na jiný stát???

    Skutečně jsou mezi vašimi politiky takoví Machiavellističtí machři, že by tuto situaci dokázali využili ve prospěch republiky, tak, abyste vy a pan Peters mohli mít čisté svědomí?

    OdpovědětVymazat
  8. Ty dvě věci spolu nesouvisejí. Nevhodný způsob prosazování nečiní záměr neprospěšným, a vice versa.

    OdpovědětVymazat
  9. TP: Já vím, pane Pecino, ale pak se musíte vzdát jakéhokoliv zdání morální autority, či snad dokonce převahy vaší strany. Na to podle mě nejste připraven.

    BTW, budu zde opakovat to, co zde již bylo řečeno mnohokrát předtím, ale prospěšnost radaru pro bezpečnost ČR nebyla v žádném případě prokázána, jak v praktické, tak v symbolické rovině. To je pouze vaše zbožné přání. Podívejte se kolik keců bylo kolem NATO, a jak byla tato organizace v posledních letech zneužita. Ve Vancouveru probíhá Olympiáda a NATO okupuje Afghanistán. Co vám to připomíná? : )

    OdpovědětVymazat
  10. Svědci morálání autority, či snad dokonce převahy, leží z velké části pohřbeni v gulagu.

    Že prospěšnost radaru nebyla prokázáno, může být řečeno i tisíckrát, aniž by se to nutně stávalo pravdou. Já jsem o jeho prospěšnosti přesvědčen.

    OdpovědětVymazat
  11. TP:"Svědci morální autority, či snad dokonce převahy, leží z velké části pohřbeni v gulagu."

    A jste si jist, že to nebyla pouze snaha mladého sovětského státu prosadit svou bezpečnost poněkud nevhodným způsobem?

    "Že prospěšnost radaru nebyla prokázáno, může být řečeno i tisíckrát, aniž by se to nutně stávalo pravdou. Já jsem o jeho prospěšnosti přesvědčen."

    Jakto tisíckrát? To by přece mělo stačit říct jen jednou a naopak Vy byste měl obratem vytáhnout tisíc studií (o zásadním významu protiránského radaru pro vaši bezpečnost) a vyargumentovat vaše přesvědčení! Já jsem na základě mých zkušeností z posledních let zase dospěl k přesvědčení, že různá podobná 'obranná' zařízení mohou sloužit pouze k posílení našich agresivních tendencí a jednostranně proisraelské zahraniční politiky. Nedivte se tedy, když jsem v opozici vůči něčemu, co bude víc sloužit zájmům jiných zemí, než USA!

    Ale buďte klidný, teď se pro změnu uvažuje postavit u vás řídící centrum toho systému! :-|

    OdpovědětVymazat
  12. A jste si jist, že to nebyla pouze snaha mladého sovětského státu prosadit svou bezpečnost poněkud nevhodným způsobem?

    To si napřed proberte s těmi miliony obětí.

    OdpovědětVymazat
  13. TP: To byl jen extremni příklad uplatnění vaší teorie o prospěšnosti prosazovat věci nevhodným způsobem. Vždyť vy o skutečných příčinách a zdrojích vašeho ohrožení fantazírujete pouze na základě vašeho přesvědčení. Vaše poloha přece znemožňuje jakékoliv reálné bezpečnostní záruky vůči Rusku a tím, že byste rád prosadil na českém území americký radar riziko napadení vaší země jednoznačně pouze zvyšujete. Nebo myslíte, že by se to obešlo bez obětí?

    OdpovědětVymazat
  14. TP: Nemyslím to prosazení, ale až se třeba Rusko začne preventivně bránit?

    OdpovědětVymazat
  15. TP
    Že prospěšnost radaru nebyla prokázáno, může být řečeno i tisíckrát, aniž by se to nutně stávalo pravdou. Já jsem o jeho prospěšnosti přesvědčen.
    AJ
    ....ale až se třeba Rusko začne preventivně bránit?

    Se nemuzete nikdy dohodnout. Nazory odpurcu radaru nic nerikaji Vondrum a proto 30%nikdy neprijme argumenty jen 70% naroda. Jak je to mozne? Tech 70 % naroda jsou blbci kteri nevidi nebezpeci tam kde je a naopak ho vidi tam kde neni.
    U 30% naroda je tomu naopak:-( S radarem od zitrka v Brdech(ci jinde) se budou citit bezpecne a Rusky imperialista bude tak prekvapen ba primo zdesen silou CR a bratrske pomoci, ze na nejaky protiuder ci likvidaci ani nepomysli. Souhrne maximalni bezpecnost a risiko zadne, nebo temer a zanedbatelne male. Navic radarove obklopeni Rusove prestanou mit i chut na energetiku a dalsi zdroje v CR. Dohnani k zoufalstvi mohou nabidnout i Karvy Vary za symbolickou jednu korunu vymenou za prislib ze CR nezautoci ani nebude podprahove nabadat ci ponoukat velkeho bratra k drtivemu uderu a konecnemu vitezstvi svetoveho miru.
    70% blbcu si mysli ze radar netreba odzbrojeni vic je potreba.
    Suma sumarum pro milovniky radaru je dulezitejsi ne to co vi, ale to cemu veri.
    Ze radary jsou prvni co se nepriteli nici? Dukazy jak v 6 denni valce tak i pri osvobozovani Kuwaitu a i pri utoku na Irak.
    Radary jsou vzdy prvnim cilem. Jen na CR by si Rusky imperialismus netroufnul. Na Emericany se prece neodvazi nikdo a kdyz ano tak spatne dopadne, Sadam budiz varovnym prikladem.
    "Ver a vira Tva Te uzdravi".

    OdpovědětVymazat
  16. Většina má vždycky pravdu, že, Astře?

    OdpovědětVymazat
  17. ze kdyz uz od Sametoveho zrozeni vite jak to u Vas s tou blbou vetsinou je, ze jste si extra vyjimku nedali do Sametove ustavy.?
    Nemaji pravdu s radarem, urcite nemaji kdyz voli nekoho jineho nez ODS ? Opacne si to mysli soc,dem , jakoz i Lidovci. Od ted kdo nebude volit TOP 09 nema jasno v hlave ?
    Jakmile zacneme mit prilis jasno pokud jde o vetsinu, muzeme dojit k prekvapujicim zaverum :-( Na FSECHNY strany :-(

    OdpovědětVymazat
  18. Kdyz jste ty argumenty vetsiny spojene s obavou o obavy ze snadneho cile zamenil za za jen blbou a vzdy nepravivou vetsinu, historicky overenou, dejinami proverenou zatracenou, zavrzenou, k likvidaci navrzenou,.... "-(
    Jste se nedavno na svem blogu dovolaval statistiky a Dolezala. Vrazedna kombinace:-( A pruzkumy nekdy jsou az tak prekvapive pravdive ze jsou az neprijemne. Jeden z nich zjistil, ze kdyby bylo mozno poslat do prdele Rusy i Americany jakoz i Asiaty a vubec vsechny velke co by radi jeste vetsi, tak pro samostatnou OPRAVDU nezavislou republiku by hlasovalo vysoko pres 90% naroda. V tech par procentech by snad bylo dost mista jak pro FSECHNY vyznavace pravdy a lasky tak i ty ktere "vetsina" strasi i ve snu, dale pro TP, GP, Dolezaly, Vondry i nektere politicke hypochondry kteri bez silneho bratra ztraci veskere jistoty i nejistoty a snad i smysl zivota. Opravdu hruzna predsta nejaky maly stat a samostatny a opravdu demokraticky. Fuj tajxl :-(
    Jeste vetsi hruza je, ze podobne dopadl pruzkum v mnoha jinych"malych" statech. Averze k "velikanum" kteri rozeserou kam vlezou a odpor proti tomu to snad musi mit lidstvo v geenech. Ne li v genech pak jedine ze by byli pestiteli holubu a posilali si to leteckou postou:-( A pak ze ne illuminati. Predevsim ti rekrutujici se z lumpenproletariatu:-( Nejhroznejsi spiknuti tohoto sveta. Pro a nikdy jinak :
    At ziji bratri a vudci z WOLSTRYTU nosici nejvyssich idealu a zachrana lidstva:-) Amen

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.