neděle 14. února 2010

Nejslavnější Gottwaldův projev

6 komentářů:

  1. Vojtěch Dundr přece! Odsouzený v processe s Horákovou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ach tak: vypadalo to, že Roudnický.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak cokl dostal nahubek, a je ticho po pesine. Stal se z nej dalsi "informacni blog". :-))

    OdpovědětVymazat
  4. LK: Nové, čerstvé vydání Psa. Hyn sa ukáže! : )

    OdpovědětVymazat
  5. k projevu Gottwalda zadny comment a pritom by si zaslouzil.
    "Komunisticky" pohled na deni v 1republice tak jak je presentovan Gottwaldem, je podle nekterych nazoru totozny s nazory komunistu dnesnich. Ano ci ne? Pry proto maji 15% hlasu a ne a ne vyhynout, proto ma soc.dem hlasu 30% nebot tak ci onak obe strany pry haji zajmy " vykoristovanych pracujicich" :-(
    Nesouhlasite s takovym nazorem? Na priklad podle pruzkumu verejneho mineni se stava vzdelani "zdarma" a zdravotni pece"zdarma" opet idealem lidu. Toho prosteho a chudeho, ktereho rychle pribyva!
    Pretrvavani techto a podobnych nazoru se muze opet za urcitych okolnosti stat klicovym faktorem v dalsim vyvoji.
    -------------------------------------------
    z parlamentu 1 republiky:
    Místopředseda Roudnický (zvoní): Prosím o klid.
    Posl. Gottwald (pokračuje): . . . kterého bude dosaženo teprve tehdy, až budete smeteni. (Posl. Zeminová: My jsme si stát budovali a ne vy! - Posl. Slavíček: Vy máte o to malou zásluhu!) O váš kapitalistický stát nemáme věru zásluhu, my bychom se styděli za to, kdybychom o váš kapitalistický stát měli zásluhu. [Další věta byla usnesením předsednictva posl. sněmovny ze dne 21. prosince 1929 podle §u 9, lit. m) jedn. řádu vyloučena z těsnopisecké zprávy.] (Výkřiky posl. Remeše.)
    Říkáte konečně, že jsme pod komandem Moskvy a že si tam chodíme pro rozum. (Výkřiky. Hluk.) Vy jste pod komandem Živnobanky, Petschka, Weimanna, Preise, vy jste pod komandem Společnosti národů, to jest společnosti imperialistických dravců, a vy si chodíte pro rozum k Petschkům, Weimannum, Rotschildům a Preisům, abyste se naučili vydírat pracující lid ještě lépe než dosud. A my, my jsme stranou československého proletariátu a naším nejvyšším revolučním štábem je skutečně Moskva. A my se chodíme do Moskvy učit, víte co? My se od ruských bolševiků do Moskvy chodíme učit, jak vám zakroutiti krk. (Výkřiky. - Veselost.) A vy víte, že ruští bolševici jsou v tom mistry! (Výkřiky.)

    Místopředseda Roudnický (zvoní): Prosím o klid.
    ====================================
    muj comment: bude opet zle, az ci jestli dnesni predseda komunistu oprasi Gottwalduv projev a v mirne pozmenene forme (bez dovolavani se Moskvy) ho prednese v parlamentu:-(
    Dal bych prednost prevenci nez strelnych zbrani kadenci!

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.