neděle 7. února 2010

Astr propaguje tvrdý trh

4 komentáře:

  1. Zřejmě jste se nedíval na to video: mně to připadlo naopak jako levičácká utopie. Zajímalo by mě, jak se k tomu staví v.p. Kreutzfeld.

    OdpovědětVymazat
  2. Leon Kreutzfeld7. února 2010 v 22:19

    Ja myslim, ze to neni negativni dan z prijmu. Oni to na zacatku definuji a rikaji, ze ten zakladni prijem ma vystacit na zakladni zivobyti pro kohokoliv bez toho, ze by musel pracovat. Spis tedy stedre socialni davky pro vsechny kdo je chteji. Jakesi lidske pravo na dustojnou zivotni uroven.

    OdpovědětVymazat
  3. Presne Mr.Kreutzfeld, je to v podstate hledani jine cesty nez te dnesni prudce trzni a nic nez trzni. System prerozdelovani totiz brzy narazi na limitni hranici za niz nelze bez rizika kolapsu.
    Jiste je tu jeste dalsi varianta, historicky odzkousena, valecny stav a zbavit se prebytecne populace, ziskat uzemi a zdroje jinou nez business cestou ci vymenou bezcennych papiru. Terrorismu uz jsme valku vyhlasili, k valce stareho stylu bychom potrebovali jednoznacne terroristicky stat ci alespon diktatora. Irak a Afganistan uz jsme obsadili, zbyva jen Iran. Na poradnou valku je to malo, chtelo by to nekolik Iranu, to by se to valcilo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ano Vodniku ne tvrdy trh ale vice jako levicacka utopie. I tak je to mozno nazvat.
    Predevsim je to hledani nove cesty, jine cesty, jineho modelu nez ten soucasny ktery se riti do stale vetsich problemu.
    Video mimo jine rozebira i soucasny system dani a zdanovani a na prikladech uvadi jeho nevhodnost. Ne tvrdy trh ale jiny, za soucasnych pravidel ti nejtvrdsi jsou na trhu nejuspesnejsi. Prikladem je i USA, kde mimo valecne vyroby vetsinu produkce prevedli do Asie. Soucasny model dosluhuje, cim drive bude nalezena zivotaschopna varianta tim lepe.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.