úterý 2. února 2010

Proroctví slepého mládence

41 komentářů:

  1. Od commentu vycisten
    ideove ocisten
    LW jako modry ptak
    miri vzhuru do oblak

    Navstevnost s359/bez306,
    pro GP "dukaz" ze vlastne na komentarich a vymenach nazoru nezalezi.
    Tak se slepemu mladenci i ctenarstvu dostalo informace ze 359 ku 306 neni pro GP dost presvedcujici aby mel blog otevren ke komentarum.

    On prece jen kvalitne informuje. Pouze o to mu jde. Ctenari mas vyhrady? Nesouhlasis?
    Nezajem. Ja jsem kvalitne informoval a pokud nesouhlasis bez do zandele!
    Pritom je jednoznacne ze o poctu ctenaru rozhoduje predevsim a to na miste prvnim thema clanku a jeho kvalita. Kvalita ve smyslu ne spravneho slozeni radku a odstavcu, ale i jak byl ctenari naservirovan. GP laka a drzi navstevnost sirokym rozsahem themat, naopak odrazuje nekterymi pruhledne propagandistickymi a tez prehnanym fandenim ruznym Dolezalum. Navic narusta dojem, ze na rozdil od davne minulosti kdy byl ke svemu ctenarstvu vstricny, dnes mu z nekterych clanku couha "tady to mas, ber nebo vodpal"
    Dokumentuje to zaver jeho polemiky s Vodnikem v predchozim clanku:
    Nezastírám, že mi lezlo na nervy, když se pro přílišný antiamerikanism, srbofilství a rusofilství stával z LW druhý Zvědavec nebo Altermedia.
    Jinymi slovy Vodniku uz me sejris se svymi postoli k Rusku,Srbsku,Americe, jeste mi tu z toho udelate druheho Zvedavce:-(

    GP najednou zjistil, ze nesouhlasnych nazoru je prilis a tak rekl konec!
    Predchazi tomu tento argument jako bejk:-(
    Každý, kdo vytvoří tolerantní platformu, je dříve nebo později postaven před otázku, kam až jeho tolerance sahá, když se minoritního názoru stane běžný, nebo dokonce většinový.

    Pritom mistri propagandy pracuji a vyuzivaji fakt, ze souhlasny nazor vyjadri malokdo, proc take, rika ci pise to dobre, neni k tomu co rici, ale naopak jiny, odlisny, ci ktery mozna napsan schvalne provokativne, umi vytocit vetsinu z tech co nesouhlasi. Vysledek je ze se to hemzi kritickymi hlasy a souhlasne nejsou.
    Prikladu na to mate v CR nemalo, dokonce i z nevyssi politicke sceny. A divaci netlaskaji,cim dal vic se nasiraji. Nebo ze by to zakaz odlisnych nazoru vyresil podobne jako na LW ?

    OdpovědětVymazat
  2. Návštěvnost Diskusí LW je kolem 100 přístupů denně. O toto číslo se zhruba snížila návštěvnost samotné LW. Zda to je nebo není významné, nechávám laskavému čtenáři k uvážení.

    OdpovědětVymazat
  3. Dik za Info:-)
    O 100 mene a vice, zalezi na pohledu. Verim ze GP je spokojen. Zadny druhy Zvedavec, ani stin podezreni z nevhodnych a nehodnych nazoru, zadne Ruso-Srbo-filstvi, zadna nekorektni smilstvi. A ma li nekdo vyhradu ci potrebu presentovat odlisny nazor, muze zde.
    Idealni stav:-)
    Spokojenost na FSECH stranach :-)
    Preji tomu dlouhy zivot
    delsi nez v basketu pivot
    fsechny hody do kose
    v commentu kus rozkose

    OdpovědětVymazat
  4. Peters je trochu směšný, protože se snaží vést dialog i monolog současně. To je tak všechno, co se dá na jeho nejnovější záchvat rozumně říct. Prognosu neumím stanovit, samozřejmě bych byl rád, kdyby jeho blog neskončil na nezájem bloggera.

    OdpovědětVymazat
  5. Nic nemam proti osobitemu nazoru na psani.
    Zminil jste slavnou knihu" The Catcher In The Rye". Ja chci prirovnat GP k autorovi J.D.Salingerovi, ktery zemrel minuly tyden.
    V nekrologu zminili jeho postoj ke psani:
    "I like to write, I love to write. But I write just for myself and my own pleasure"
    Co kdyz presne totez plati pro pana GP ?
    Reakce ma podobne a uz mu zbyva jen malickost, jako J.D.Salinger, aby dosahl more than 120million copies worldwide.
    Coz mu ze srdce preji :-)

    OdpovědětVymazat
  6. >dialog a monolog současně:))

    Přesné, nechce se mu reagovat na cizí názory,
    ale když se je náhodou dozví, snaživě reaguje:) Určitě sleduje i zdejší diskuse:) Ať se propadnu, jestli mu rozumím.

    OdpovědětVymazat
  7. Myslím, že více informací je možné získat
    zde . Lidé zde prostě už tolik nebrouzdají a dokonce unikátních přístupů je méně. Efekt se ale objeví až po delší době. Zvyk je železná košile:)

    OdpovědětVymazat
  8. dialog a monolog současně
    Peters vytvořil situaci, která vznikla na Blistech po zrušení diskussí. Pokud s něčím nesouhlasíš, postuj článeček! Na rozdíl od Blistů to nemusíš dělat pod svým občanským jménem. Takže Dolejší něco napíše, na to otiskne reakci Korba, Kotrbovu reakci okommentuje Čulík atd. atd. Čtenost nebo návštěvnost takového media zůstane nějaký čas víceméně nezměněněna, možná i vzroste (jako u BL), ale o živé výměně názorů, dialogu, nemůže být ani řeč!

    Petersovo vysvětlení, že se to tam začalo podobat Zvědavci, není logické. Neboť sice zmizí diskusse, ale co se postování článků týče, spoluautoři zůstávají nezměněni a profil zvědavcovo-altermediální se nezmění, ba ani domnělé ruso- či srbofilie neubyde, budu-li tam nadále psát. K čemuž ovšem, přiznám se, ztrácím chuť, takže Petersův blog zůstane možná nakonec jen jeho a bude takový, jaký ho chce mít (pro pí. Tydlitátovou zůstane samozřejmě nežádoucí krevní skupinou).

    (BTW: v tomto kommentářovém okénku nefunguje copy & paste!)

    OdpovědětVymazat
  9. BTW: v tomto kommentářovém okénku nefunguje copy & paste!

    Mně ano.

    OdpovědětVymazat
  10. Taky mě to v první příspěvku nešlo. Ale pak jsem odeslal první komentář a musel jsem se tedy přihlásit na Google. A ve druhém příspěvku to už fungovalo. Asi musí být člověk přihlášen, nevím.

    OdpovědětVymazat
  11. Asi musí být člověk přihlášen, nevím.
    Ano! :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Vskutku, je to tak. Snad tu chybu co nejdřív v Googlu opraví, doporučuji jejich bugzillu.

    OdpovědětVymazat
  13. GP: Pane Petersi, to je dobrý začátek, ale pro pana Goga by asi byla lepší rovnou Brailova verse.

    Jinak ten ptáček v záhlaví působí velmi osaměle, nechcete si sem někdy přijít zaštěbetat...? : )

    OdpovědětVymazat
  14. Dobré, ale bude to chtít ještě trochu ladění. U mě se zobrazuje text ve velmi úzkém pruhu uprostřed, a font nadpisu je mnohem větší, než odpovídá velikosti základního písma.

    OdpovědětVymazat
  15. Pane Vodníku, opravdu přestáváte mít chuť psát? To by pro mě bylo velké zklamání... Nechcete si založit blog nebo psát jinde?

    OdpovědětVymazat
  16. Vývojář webových stránek, grafik zpravodajského serveru Lidovky.cz a autor mnoha webových projektů, Miroslav Holec
    má na zavedení registrovaných diskusí redakcí NP tento názor:

    "Neviditelný pes zavře diskuse pro neregistrované. Někteří diskutéři se typicky bouří a brebtají o omezování svobody slova a cenzuře. Lůza."

    OdpovědětVymazat
  17. Yamato-san:

    Já bych asi nejradši psal na Vrbu. Několikrát jsem se to tam pokusil oživit, ale nepodařilo se. Z mně neznámých důvodů tam ani nepáchnou velmi cenní diskutéři jako TP nebo Kapitán. Peters se tam dal nalákat leda na Sprchu. Myslím, že - nestane-li se zázrak - to tam nemá budoucnost. Takže ještě nevím, co udělám. Pausa by mi teda rozhodně neuškodila!...;-)

    Vlastní blog rozhodně zakládat nehodlám.

    OdpovědětVymazat
  18. AJ: pan Holec má tvář typického svazáka. Má twitter, tedy je pokrokový! Takovým patří budoucnost a lůza může táhnout i s tou svojí svobodou do háje! :-((

    OdpovědětVymazat
  19. Vrba má strašlivou grafiku, a upřímně řečeno, nikdy jsem nepochopil, o co tam jako "gou".

    OdpovědětVymazat
  20. nikdy jsem nepochopil, o co tam jako "gou".

    Původně to byl prostor pro lidi, které vyštípal Klan ze Sprchy. Pak se tam prostě kecalo (nebo taky ne) k postovaným článkům, stejně jako na LW, Nautilu, Slepecké holi nebo kterémkoli jiném blogu. Ale právě tím, jak vznikly tyhle paralelní blogy, to tam začalo zkomírat.

    OdpovědětVymazat
  21. Vodník: Twitter je náhodou skvělý zdroj informací, i když já jej používám výhradně pasivně, tzn. jiným způsobem, než je asi jeho původní účel. BTW, Ježíš by jistě Twitter účet měl a používal by jej úspěšně ke komunikaci se svými následovníky.

    Vrba: Vodník to už částečně vysvětlil. Vzhledem k tomu, že jsem založil Vrbu v momentálním hnutí mysli, server nikdy nevypadal tak, jak bych si podobný osobní projekt představoval za ideálních podmínek. Nevím, zda k úpadku Vrby došlo po založení ostatních serverů, ale já jsem Vrbu po určité době bral jako něco, co bych rád změnil, ale co má už svůj vlastní život a na nějaký radikální přechod jsem neměl čas, chuť a energii. V té době jsem se snažil změnit i svůj postoj k diskusím, atd., atd.

    Na rozdíl od p. Peterse mě nějaké informační servery nezajímají. Informace si dnes každý může najít sám. Co mě zajímá, je osobní pohled, osobní zkušenost a kdybych měl založit další blog, určitě by měl víc osobní charakter. Na základě minulých zkušeností bych se ale k něčemu takovému odhodlal asi pouze stylem "na pozvání", jak mě inspiroval Starý pán...
    ---
    I když se vůbec necítím dotčen, co vám připadá na grafické úpravě Vrby zásadně horšího, než třeba na Sprše, nebo Slepecké holi, o poslední inkarnaci LW nemluvě, pane Pecino?

    OdpovědětVymazat
  22. TP: Musí vždycky o něco "gou"? I don't think so : )

    OdpovědětVymazat
  23. AJ:

    Ježíš by jistě Twitter účet měl a používal by jej úspěšně ke komunikaci se svými následovníky

    Kdyby za Ježíšových časů existoval Twitter, nebyl by žádný Ježíš. Jeho existence by totiž zcela zapadla v informačním šumu. Žijeme v rozmazané době, která přeje leda celebritám (ty mají "následovníků" spoustu) a plytkosti. IMHO :-).

    Informace si dnes každý může najít sám. Co mě zajímá, je osobní pohled, osobní zkušenost

    Přesně tak.

    Navíc, pokud jde o informace, spoléhat se na jakýsi Petersův blog by bylo silně na hlavu (a, s několika málo výjimkami, tam ani žádné informace nejsou - povětšinou jde o názory, v nejlepším případě zprostředkované).

    OdpovědětVymazat
  24. souhlas s JK
    Kdyby za Ježíšových časů existoval Twitter, nebyl by žádný Ježíš. Jeho existence by totiž zcela zapadla v informačním šumu.

    Jen doplneni aby to pasovalo na dejiny plne nasili a revoluci. Vzdy kdyz se neco posere ani million informaci to nespravi. Pak funguje jen diktator ci predator. A kdyz se ucho utrhne pak i ta opovrhovana luza. Spravna nasmerovana a zfanatizovana umi sve :-(
    Bude li stale hure, opet se budete moci presvedcit, mozna na vlastni oci uvidite, sami pocitite :-(

    OdpovědětVymazat
  25. Musí vždycky o něco "gou"? I don't think so : )

    Myslím, že musí, protože pokud o nic "negou", je to pouhé diskusní místo, a ta mě dnes už příliš nezajímají.

    U Peterse jde o liberalismus, u mě (na Paragraphu) u principy právního státu v postkomunistickém Kocourkově, resp. (na Holi) o pohled na Českou republiku ze svého druhu vnitřní emigrace, u Starého pána o postmoderní vidění světa, u Stwory o antisemitismus a levicový liberalismus.

    OdpovědětVymazat
  26. Alexovi zavidim ze vidi veci z uhlu kdy o nic nejde. Poskozen a poucen zkusenostmi jakoz i lety musim rici ze skoro vzdy o neco jde:-(
    A jak by na tom svete bylo krasne kdyby vetsou o nic neslo. Nejde to :-(
    Cim vetsi hajzlove tim jim jde o vic:-(
    Jen verim s Vodnikem a lidmi vericimi v existenci dobra, ze ti co nuti do valek, budou nakopnuti do .... dalek! Na onom svete zcela jiste.
    Budiz nakopnuti do kuli driv nez se cas prekuli! Vo to gou na miste prvnim a bylo by lepe na svete:-) S urcitosti vetsi nez malou, jak se v CR rika.

    OdpovědětVymazat
  27. Vidíte, mě by takové specifické hodnocení asi napadlo jen u vašeho Paragraphu a u Stworova Zvědavce (i když v tomto případě IMHO hodně zjednodušujete [ale nešť]). Možná je to tím, že prostě nejsem zvyklý (a nemám zájem) takto důsledně věci kategorizovat. Dělali jsme to víceméně pro zábavu a jistě tam jednu dobu existovalo společenství, kam lidé rádi nahlédli. To podle mě není málo a pokud je, tak mi to stačilo : )

    OdpovědětVymazat
  28. No ale to já také Astře, akorát jsem se tím 'bojem' za svou versi dobra, a zkušenostmi z života v zárodečně Orwellovské, pokrytecké, militantní demokracii Bushových let v podstatě vyčerpal. Mou jedinou krátkou satisfakcí bylo nezvolení Republikána v posledních volbách, ale kdyby ses mě dnes zeptal, zda jsem spokojen s Obamou a Demokraty, tak bych rozhodně odpověděl 'ne'. Co s tím, pro koho mám volit příště? Znechucen (ale stále iritován) politikou, volím raději cestu úniku... :-|

    OdpovědětVymazat
  29. Jak to FSECHNO stoji v posledni dobe za hovno si nemoh vystizneji popsat :-(

    OdpovědětVymazat
  30. No ono je to totiž taky tak, že když jste na Diskusi LW a kvůli diskusi kliknete na odkaz na původní článek, tak se pak samozřejmě zaznamená přístup i na původní Lucernu ...

    OdpovědětVymazat
  31. Alex Juchelka:
    Ale je od Vás hezké, že jste ASTRovi vytvořil jeho blog :o)

    OdpovědětVymazat
  32. Marne se snazim vyprovokovat nekoho z drivejsich ci novych ctenaru aby napsali clanek ci dali odkaz nekam na neco zajimaveho.
    Kazdy ma moznost. Dvere dokoran. Casto jsem tam ale sam. Ne jak u Vas, jen kdo je zvan.

    OdpovědětVymazat
  33. Astře, já jsem to dřív zkoušel taky, ale myslím, že to nemá cenu.

    OdpovědětVymazat
  34. Starý pán: 'Pro Astra' je to jenom v poslední době. : ) Nemám to srdce to prostě ustřihnout...

    OdpovědětVymazat
  35. to Starý pán: S pribyvajicimi roky jsem si jisty stale mene, ale v necem se nazor jeste vic upevnuje. Jak je to s jistotou a nejistotou u Vas Stary pane ?

    OdpovědětVymazat
  36. Myslel jsem Astře, jestli jste si jistý tím, že zde uvádíte správné informace:
    "Marne se snazim vyprovokovat nekoho z drivejsich ci novych ctenaru aby napsali clanek ci dali odkaz nekam na neco zajimaveho.
    Kazdy ma moznost. Dvere dokoran. Casto jsem tam ale sam. Ne jak u Vas, jen kdo je zvan."

    OdpovědětVymazat
  37. - nejen ja,predevsim AJ mnohokrat vybidl a vyzval k napsani clanku.
    Spravne ci nespravne? SPRAVNE

    Na Vas jsem to zkousel priznam jen jednou. Nebyl vpusten:-)

    Zadnou nespravnou informaci nevidim. Vy ano? Opravte:-)

    OdpovědětVymazat
  38. Za ty mezery se omlouvam. Hanba.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.