neděle 14. února 2010

Demagogie rusofilů

4 komentáře:

  1. JK totiž vždy převede debatu o radaru na debatu o zbraňových systémech, jejichž radar může (ale nemusí) být součástí.

    Pokud má ten radar sloužit k obraně, tak musí!

    Protože jinak by nebyl schopen tu obrannou funkci zajistit. Viz. dále.

    Místo toho, aby konečně uznal, že radar je čistě obranné zařízení, protože nemá ničící účinek, tak pořád do debaty motá, že zbraňový systém, jehož je součástí, ničit a zabíjet může. Ale koho to zajímá? Bavíme se čistě o radaru.

    Mělo by to zajímat ty, kteří stále bazírují na té obranné funkci radaru. Protože aby se někdo mohl bránit, potřebuje k tomu především zbraň. Samotný radar, jakožto technické zařízení které "nemá ničící účinek", k obraně nestačí, to dá rozum :-). K čemu by bylo dobré vědět o útoku, když by jej nebylo možné odvrátit?!

    Naprosto elementární úvaha - divím se, že ji vůbec musím explicitně zmiňovat :-).

    JK by v analogii za dalekohled připevněný ke střelné zbrani (AKA zaměřovač) byl schopen prohlásit i školu, protože bez vzdělaného vojáka moderní útočný systém rovněž fungovat nemůže.

    Aneb demagogická manipulace stylem "Guy Peters".

    :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. JK: zapomněl jsi kommentovat své rusofilství - všichni antiradaristi jsou přece rusofilové!

    OdpovědětVymazat
  3. Vodník: Proces, jehož výsledkem je ona zmínka o rusofilství, by bylo možno vysvětlit např. špatně implementovanou funkcí zkrácené vyhodnocování (angl. short-circuit evaluation):

    "způsob vyhodnocování složených výrazů, kdy se jednotlivé podvýrazy vyhodnocují pouze v případě, že je jejich výsledek potřebný pro získání celého výsledku"

    na straně Guy Peterse (a z ní vyplývající nálepky :-). To přece nemá cenu (věcně) komentovat!

    OdpovědětVymazat
  4. Tentokráte G. P. napsal podle mého názoru naprostý blábol...ne, je to horší než blábol, je to právě ta demagogie, kterou odsuzuje. Nelze totiž vyjmout radar z celku. Nebude zde radar a "to ostatní".

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.