sobota 13. března 2010

Válka s demokracií

11 komentářů:

  1. OT: Omlouvám se, ale nevěděl jsem, kam jinam to dát...

    Norman Finkelstein v Praze

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý odkaz, díky. Sice jsem si myslel, že se vrátila okupace, protože je to s německými titulky, ale Finkelstein mluví tak pomalu, že stíhám číst i ty titulky a přemýšlet, co znamenají, protože německy moc nevládnu. ;)

    JzP

    OdpovědětVymazat
  3. JzP (a ostatní): Je to dobré shrnutí.

    Osmá část obsahuje Finkelsteinovu reakci na zrušení pozvání České Akademie věd...

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlas s GP a jeho clankem a jen si prat aby jej pi.Tydlitatova cetla, jenomze... pro tuto nove zrozenou kategorii demokraturniku FSECHNO marno. Vzhledli se v akcich triumviratu FischeroPecinoKocabovskem podeprenym sborem "neznamych" ministru, jak bylo zdurazneno v mediich v porovnani s89% dnes jiz mozna 99% popularitou soudruha Fischera. Zazrak se zrodil, nejpopularnejsi predseda vlady v dejinach posametu a svete div se, neni populista :-) Proc? Jednak si nikdo netroufne proti bejvalemu soudruhovi z naroda Bohem vyvoleneho, aby nebyl onalepkovan coby antisemita, jednak proto ze prosazuje demokracii "vocat pocat" alias demokraturu, ktera je idealem jiste kategorie lidi:-(
    I pi.Tydlitatova ma jasno ze rikat a psat se muze jenom neco. Vubec muzete byt radi ze se s Vami vubec tato kategorie demokraturniku bavi. Oni budou urcovat co je a co neni demokraticke:-(
    Je nejaka nadeje ze do procesu demokratury vstoupi EU a da "sametove ceske demokracii sro." jasne na vedomi kde ze jsou hranice?
    To je kriku pri pohledu za hranice, kde ze vsude to delaji spatne, treba o Ruske pseudodemokracii to vitr presne, ale ze to u Vas dostava podobnou podobnou jen v modrem probarveni neracite videti?
    Ze lide v CR jako panove GP a TP jakoz i dalsi nesouhlasi s procesem likvidace demokracie, jejich principu a ozyvaji se, je treba vyslovit souhlas a chvalu.

    OdpovědětVymazat
  5. AJ: pro lidi co se o to zajimaji, tak Finkelstein nerekl nic noveho. Je to sveho druhu celebrita. Co s tim udelate, my mame jaderne zbrane. Me ale prekvapilo, jak zestarnul.

    OdpovědětVymazat
  6. No. 8 - true.

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. LK: Já se o to zas tak nezajímám a tak mě překvapilo, jak slušný, civilní a erudovaný byl jeho projev v kontrastu s tím, jak Finkelsteina hodnotí ti, co mají jaderné zbraně.

    Israel padne, i přesto, že má jaderné zbraně a my se buď postupně svezeme s ním a nebo se obrátíme proti němu. Nemyslím, že se to stane ještě během našeho života, ale stane se to určitě. Když říkám padne, tak nemám na mysli nějaké zahnání do moře, ale konec sionismu, podobně, jako konec komunismu.

    Finkelstein může stárnout, ale jeho myšlenky zůstanou věčně mladé.

    OdpovědětVymazat
  9. AJ: s hodnocenim Finkelsteina s Vami souhlasim. On je spolecensky vedec.

    V dlouhem, obdobi jsme samozrejme vsichni mrtvi, v tom kratkem si ale Israel svuj nervosni zivot udrzi. Domnivam se, ze nase mentalita a jaderne zbrane jsou k tomu klicem.

    OdpovědětVymazat
  10. LK: Vase mentalita ten proces spise urychli a jaderne zbrane? Sovetsky svaz pri svem rozpadu take nepouzil zadne jaderne zbrane. Koncept sionismu a jeho soucasna aplikace jsou dlouhodobe neudrzitelne veci. Neni v tom proste budoucnost.

    OdpovědětVymazat
  11. sorry AJ, ale nesouhlas, se snazis poprit ze o svetovou nadvladu se obcas nekdo snazi co lidstvo lidstvem je. Ze nevydrzi a casem zlikvidovan je jina vec, okamzite se zacne snazit nekdo jiny a proces se opakuje. Snaha o nadvladu je Vesmirny proces. Az se jednou sionismus posere, nastoupi jiny -ismus ci co nebo co. A tak stale dokola az do skonani sveta. Za 5 milliard let Slunce vyhori a bude po piskvorkach. Ale mozna jim to dojde drive, zasednou a udelaj pouceni z krizovyho vyvoje. Vysledkem bude, ze az postavi krasne novostavby ve vychodnim Jerusalemu tak udelaj slavnostni otevreni a za zvuku Internacionaly United Nation to predaji nejzaslouzilejsim Palestincum. Za tak vrcholne lidske mozno rici az homosapienske gesto si lidstvo sedne na zandel a dobrovolne se zavaze odvadet 10% dani na Israel, aby mel dal z ceho stavet. Zazvonil zvonec a pohadky byl konec:-)
    Shalom :-)

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.