sobota 6. března 2010

Soft trolling na Eretz.cz

18 komentářů:

  1. Guy Peters mě v této diskusi (v tomto okamžiku poslední příspěvek) obvinil ze lži.

    Takže důkaz dvojího standardu Guy Peterse:

    - zveřejnil na LW jméno Magna Maxima,

    - zveřejnil na LW jméno moje (ne že by mi to nějak zvlášť vadilo, ale při důkazu jde o princip, ne? :-).

    Přitom, pokud jde o zveřejnění jeho jména, křičí faul.

    Stačí to jako důkaz dvojího standardu? IMHO ano.

    :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Aby to nevypadalo, že na tento klassický JK-ův trolling, kterým se off-topic pokusil zasvinit LW, nemám odpověď:

    1. Magnus vědomě použil mé pravé jméno v diskussi na jistém serveru. Z mé strany to byla odplata. Vzhledem k tomu, že o této episodě tak dobře víte, musíte znát i tento kontext, jen ho úmyslně jako typický troll zamlčujete. Když jsme se nedávno s Magnem sešli, tak jsme se na hodnocení Vaší osoby naprosto shodli.

    2. To, že jste přestal používat své pravé jméno, jste nikomu neoznámil. Já si to uvědomil poměrně pozdě. Přesto se za své neúmyslné opomenutí omlouvám.

    OdpovědětVymazat
  3. GP: Váš bod jedna nic nedokazuje. To, že jste se s Magnem shodli na hodnocení JK, může dokazovat např. to, že se trollové shodnou na odsouzení svého lovce (a teď nemyslím Vás, zatímco MM troll rozhodně je, i přes nesporný obsah - jakkoli bizzarní - svých kommentářů)

    Osobně nevyžádané užívání občanského jména u diskutérů, kteří diskutují standardně pod nickem, za trolling považuju v každém případě, s výjimkou překlepu.

    OdpovědětVymazat
  4. Dnešní den se vzrušuji
    tím slovíčkem "zrušuji".

    Rým však - běda! - absolutní není,
    nedosáhnu tedy vyvrcholení.

    OdpovědětVymazat
  5. ad 1. A co jsem měl dělat? Jít někam škemrat?

    MM troll není, byť někdy jsou jeho methody poněkud nevybírávé. Srovnejte si ho s uhlazeným trollem JK.

    "Osobně nevyžádané užívání občanského jména u diskutérů, kteří diskutují standardně pod nickem, za trolling považuju v každém případě, s výjimkou překlepu." Ano, to dnes víme. Ale kdysi to bylo nejasné, navíc JK přestal své občanské jméno používat zčista jasna.

    OdpovědětVymazat
  6. Z mé strany to byla odplata.

    To na věci (double standard) nic nemění.

    Já si to uvědomil poměrně pozdě.

    Pozdě kdy? Nick JK používám řadu let. Událost, kterou mám na mysli, se udála nedlouho před uzavřením diskusí na LW (v článku jste citoval komentář p. Peciny ze Sprchy).

    Ještě k odplatám. Mohl jsem (v diskusi ke článku na který se odkazuji výše a kde jste si hrál na "morálně superiorního") uvést odkaz na vaši aféru BeU (a uvést tak vaše morální povyšování se na pravou míru). Tam jste zřejmě též odplácel (a ke cti vám to neslouží, IMHO). Neudělal jsem to (sám nevím proč - nejspíš proto, že nemám ve zvyku odplácet podobným způsobem; mj. tam v diskusi bylo použito vaše občanské jmého - další důvod, proč to nechat plavat).

    Že jste se s Magnem shodli na hodnocení mé osoby mě nechává zcela v klidu. Je totiž otázka, o které ze stran to vypovídá více. (BTW, vy mi něco povídejte o trollech - vy, který v jednom kuse na svém blogu někoho hodnotíte - často nikoliv názory, ale osoby - a navážíte se do kohokoliv, s kým nesouhlasíte (a říkáte tomu "informace"). Diskuse ad-hominem jak vyšité. A zřejmě máte navíc pocit, že fakt, že to neděláte na jejich blogu, ale na svém, váš "meziblogový trolling" nějak ospravedlňují.)

    :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já vůbec nesleduji, kdo co v našem úzkém klubu momentálně vyžaduje ohledně zveřejňování jmen. Ta jména již byla zveřejněna, nikdo z nás nezveřejňuje jméno druhého schválně a s úmyslem ublížit, takže IMHO o nic nejde a v případě p. Peterse jsem si vždy myslel, že jde pouze o jistou stylizaci, nic vážného.

    Je fakt, že takový přístup je, díky mé vlastní historii, z mé strany asi lajdácký, ale dnes je situace přece jen jiná, než když jsme si vjížděli do vlasů kvůli přezdívkám před lety...

    GP: JK není troll ani náhodou, tady jste opět zabloudil na nějakou slepou kolej...

    OdpovědětVymazat
  8. ad 1. A co jsem měl dělat? Jít někam škemrat?
    ??? Nevím, o čem je řeč...

    OdpovědětVymazat
  9. Vodník: To vyvrcholení se ale musí vyslovit po Ostravsku, s důrazem na posledních slabikách - 'LEní', jinak ten rým ztrácí na údernosti. : )

    OdpovědětVymazat
  10. Pokud cituji historický pramen, na který navíc dokonce i odkazuji, tak ho nechávám v původním znění. Uvažoval jsem, zda to nezměnit, ale pak jsem si řekl, že to by byl mnohem větší zásah do Vašeho soukromí.

    Ten odkaz jsem neuvedl proto, abych ukázal, jak Vás jinde špiní (~ affaira BeU), nýbrž jako důkaz Vašich dřívějších autentických slov.

    "A zřejmě máte navíc pocit, že fakt, že to neděláte na jejich blogu, ale na svém, váš "meziblogový trolling" nějak ospravedlňují."
    Jistě, to je podstata. Zatímco Vy se ustavičně někomu vlámáváte do "domácnosti", já tu cizí domácnost jen kommentuji. Takového Cynika jsem za trolla nikdy neoznačil, ačkoliv jeho methody jsou nechutné.

    Tady k tomu máte studijní materiál:

    1. Cynik ve válce s husity (v akci troll, který který si tehdy říkal Pepek – Váš mentální blíženec)
    2. Spor s Tomášem Pecinou.

    OdpovědětVymazat
  11. ad Vodník: "GP: Váš bod jedna nic nedokazuje."

    OdpovědětVymazat
  12. AJ: no já jsem reinkarnovaný Bezruč...;-)

    OdpovědětVymazat
  13. GP: pořád nechápu, proč a komu a na co byste si měl stěžovat, v těchto souvislostech.

    OdpovědětVymazat
  14. Na Magna za to, že použil mé pravé jméno. Asi na lampárně.

    BTW, příště Vám asi budu raději psát e-mail. Když se hovno takto rozmaže, tak se trollové radují.

    OdpovědětVymazat
  15. Pokud cituji historický pramen, na který navíc dokonce i odkazuji, tak ho nechávám v původním znění.

    To na podstatě věci rovněž nic nemění. Já bych si, v případě že bych chtěl zveřejnit vaše jméno, rovněž mohl najít okliku a citovat nějaký "historický text" (a že by se toho dalo najít požehnaně). E.g., švejkovská výmluva ...

    Tu aféru jsem neměl na mysli v kontextu "jak vás jinde špiní", ale v kontextu "jak hluboko lze klesnout" (obě strany sporu, podotýkám; a počítám, že obě strany se "jen bránily").

    Pokud jde o trolling, tak:

    1. vaše "meziblogové diskuse" za trolling nepovažuji - to jsem jen cvičně použil vaši definici; považuji je nicméně za ad-hominem; vy sice diskutujete k věci, ale taháte do toho osobu oponenta i v případech, kdy to není nutné.

    2. ke trollingu je nezbytný úmysl škodit; vaše hodnocení kohokoliv, kdo zpochybňuje vaše tvrzení, jako trolla, je mi líto, vypovídá spíš o vás, ne o vašich oponentech.

    OdpovědětVymazat
  16. GP: měl jste ho vymazat a napsat mu soukromý mail. Je to Váš přítel, ne? Já jsem to taky takhle udělal, když někdo spřátelený omylem zveřejnil moje jméno.

    OdpovědětVymazat
  17. Když se hovno takto rozmaže, tak se trollové radují.

    Tak proč to hovno rozmazáváte v prvé řadě vy?

    Založil jste si kvůli tomu dokonce blog. Nemůžete se divit, že tu a tam někdo, když vidí ty výpady, zareaguje.

    OdpovědětVymazat
  18. "Je to Váš přítel, ne?"
    Ten vztah má své peripetie.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i>text</i>
Tučně (když už to musí být…): <b>text</b>
Odkaz: <a href = "http://adresa">název odkazu</a>, tedy <a href = ""></a>

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.